Referenties

Referenties

dit zeggen onze klanten

Hieronder kun je de (h)eerlijke ervaringen lezen van onze zeer gewaardeerde klanten die je al voorgingen. Onze klanten zijn ons visitekaartje en we laten ze graag aan het woord over hoe zij de voorbereiding, de uitvoering en de reis ervaren hebben.

 

Annejet, Ben, José, Corrado

Woestijn olifanten in Namibië

Zuid Afrika – selfdrive – 21 dagen
Zuid Afrika – safari, prachtige landschap en wandelen

 

Grandioos Afrika heeft voor ons een individuele reis op maat samengesteld die helemaal voldeed aan onze verwachtingen. We hebben het plezierige contact met Hannes, zijn adviezen, flexibiliteit en organisatie als een enorme toegevoegde waarde ervaren. Het reisschema zat perfect in elkaar en de accommodaties waren sfeervol en prachtig gelegen. Kortom TOP! Wat een geweldige reis heeft Hannes voor ons voorbereid. We hebben van elke minuut genoten met als hoogtepunt de bushmen trail safari. Wat een ervaring. Hannes en team Grandioos Afrika bedankt voor deze geweldige vakantie.

 

Familie Rinket

We hebben heel veel wildlife gezien en aardige mensen ontmoet. Het was wel wat kouder dan we hadden verwacht. Alles was perfect geregeld en het reisprogramma zag er prima uit!

Lees meer

 

Yvonne & Bob

Buffel in Afrika met landrover op de achtergrond

Zuid Afrika en Botswana – selfdrive en met safari gidsen – 26 dagen
Weskaap, Centraal Kalahari, Okavango Delta, Chobe Rivier & Victoria Watervallen.

Fantastische autoreis gemaakt in Zuid-Afrika, bush-safari in Botswana en tot slot helicoptervlucht boven en wandeling langs de Victoria watervallen! Uitstekende voorbereiding op maat gemaakt door Hannes Bezuidenhout van Grandioos Afrika! Ook tijdens reis was hij bereikbaar voor ons. Een aanrader voor iedereen die meer wil dan een vastgestelde groepsreis. We hebben heerlijk met z’n tweetjes genoten van een bijzonder land met heerlijke maaltijden en wijnen 😀😋.

 

Familie Van O

Dwerg Mongoosen op een rots

Zuid Afrika – met gids/chauffeur – 16 dagen
Zuid Afrika – safari, landschap en cultuur familie reis.

Ons gezin had een geweldige reis die ons ook naar bijzondere en wat onbekendere plekken van Zuid-Afrika en Lesotho heeft gebracht. Alles was tot in de puntjes georganiseerd. Wat zijn de top-drie-ervaringen van jullie reis? 1. De Lesotho dagtocht wegens de authentieke dorpen en het mooie landschap 2. Met Jacques op safari door het Kruger park 3. Vaar safari op de Olifantsrivier, waardoor je alles weer van een andere kant zag.

 

Simonne en Hugo (België)

Dode boom Namibië

Namibië en Botswana – selfdrive – 24 dagen
Namibië reis tot bij Victoria Watervallen.

We hadden al een tijdje het plan om een tocht door Namibië te maken. Op een vakantiebeurs hebben we Hannes van Grandioos Afrika leren kennen. Die organisatie heeft in overleg met ons, de reis uitgewerkt die we in gedachten hadden. Van bij de eerste gesprekken voelden we ons goed bij de vriendelijke en persoonlijke aanpak van Hannes. Het uiteindelijk reisvoorstel kwam perfect overeen met onze wensen.

 

Familie van Hees

Onze leukste ervaringen zijn de Gamedrives, het tentenkamp Manyeleti en de Panoramaroute, en dan vooral door de stops bij God’s Window en Potholes. Het was allemaal prima geregeld: goede gids en kokkin. Ook gids Wim Gerits was perfect: dienstverlenend, deskundig, betrouwbaar, veilig rijdend, niet opdringerig aanwezig en altijd bereid om wat extra’s te doen, gevraagd of ongevraagd.Bij de voorbereiding door Grandioos Afrika ervaren gaf het huisbezoek van Hannes de doorslag. Alles heel persoonlijk en goed verzorgd. We zouden jullie zeker aanbevelen.

Lees meer.

 

Eleanor & Dennis

Gamedrive auto en olifant Zuidelijk Afrika

Zuid Afrika – selfdrive – 20 dagen
South Africa safari & western Cape highlights

Grandioos Afrika did live up to their  promiss, Afrika is grandioos en de adviezen van Hannes en zijn organisatie waren helemaal afgestemd op onze wensen. Zij hebben ons een onvergetenlijke vakantie bezorgd. Top!

 

Familie De Groot

Kaap de Goede Hoop Zuid Afrika

Zuid Afrika – selfdrive – 21 dagen
Familie rondreis Zuid Afrika, van Kaap de Goede Hoop tot ‘Jozi’.

We vonden de reis ondanks de drie weken veel te snel voorbij gaan. De reden zal zeker zijn omdat we van begin tot het eind genoten hebben. De weegschaal doet ook zijn best bij terugkomst. We hebben velen Afrikaanse wijnen en de port van Boplaas geproefd onder het genot van het overheerlijke eten bij elke accommodatie of bij de lokale restaurants in de omgeving op aanraden van de mensen van het verblijf. Hannes bedankt voor onze droomreis we hadden een hoge verwachting en deze is zeker waargemaakt.

Lees meer

 

Familie Wiertz

De Tzaneen dam

Zuid Afrika & Botswana – zelfdrive – 26 dagen
Zuidelijk Afrika – De Kaap, Afrikaanse cultuur, landschap.

We hebben met onze 3 kinderen (15, 13 en 11 jaar) een prachtige rondreis gemaakt door Zuid-Afrika en Botswana. Het was voor ons de eerste verre reis met het gezin. In de voorbereidingen zochten we een goede mix tussen cultuur, natuur en safari’s, maar we wilden geen standaard reis. Op basis van onze wensen heeft Grandioos Afrika een mooie reis-op-maat samengesteld. De persoonlijke aanpak en betrokkenheid sprak ons zeer aan. De reis is perfect verlopen en het is een geweldige ervaring met het gezin. We gaan zeker nog eens terug naar Afrika.

 

Marja en familie

Jongetje in Khulu village St.lucia

Zuid Afrika – selfdrive – 20 dagen
Rondreis Noord-Oost Zuid-Afrika  cultuur, natuur, wildlife

Wat was het een bijzonder geslaagde, onvergetelijke reis door Zuid Afrika met ons gezin! Een ervaring voor het leven en Zuid Afrika/Afrika is zeker voor herhaling vatbaar. Ook dan zullen we onze reis door jullie laten regelen en we zullen jullie zeker aanbevelen bij familie, vrienden, collega’s etc. Dankie en jullie horen zeker nog eens van ons! Een door Hannes en Paul speciaal voor ons gezin samengestelde onvergetelijke reis. Een fantastische mix tussen cultuur en natuur. Er komt zeker een vervolg!!

 

Familie van Veldhuizen & Bos

Wat een mooie reis! Leuke afwisselende accommodaties. Top!! De reis was goed voorbereid. Onze complimenten. De Victoria Waterval en de boottocht op de Choberivier waren het aller leukst. Het overnachten in de tent in het Moremi Game Reserve was e primitief voor ons, maar werd geweldig opgelost door de gids en zijn organisatie. De gids wist heel veel te vertellen en de kok was uitstekend. Het programma was veelzijdig. We waren elke dag weer benieuwd waar we terecht zouden komen.

Lees meer.

Wouter & Marlies en kinderen

Vuurtoren Kaap de goede Hoop

Zuid Afrika – selfdrive – 12 dagen
Kaapstad & Gardenroute rondje

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad en ongelofelijk genoten met de kindjes. Alles was erg goed geregeld. We hadden bij de eerste overnachting in Simonstown het geluk dat we the main house kregen, dus heerlijk ruim en op een prachtige plek. Ouewerf was ook heel goed. Addo indrukwekkend. Tsitsikamma hebben we een heel goed verblijf gehad. Wel moet ik daar even over kwijt dat in eerste instantie er voor de kinderen een matras op de grond lag, dat leek ons niet goed en we hebben ze laten zien dat op onze papieren 1 kamer voor de kinderen en 1 kamer voor ons geregeld was. Toen is het netjes opgelost, mijn zus had hetzelfde probleem maar daar hebben ze lang moeilijk over gedaan. Verder wel een uitstekend verblijf. The river shack was een mooie afsluiting van onze rondreis. Onze laatste week in Houtkapperspoort was ook heel goed. De verblijven, reisbeschrijvingen, tips, etc, je hebt ons in alles heel goed voorzien. Dank voor een onvergetelijke vakantie.

 

Hetty & Peter en kinderen

Zandduinen Sossusvallei Namibië

Namibië – selfdrive – 28 dagen
Namibië (stukje Zuid Afrika (TKFP) helemaal rond selfdrive

Grandioos Afrika heeft voor ons een prachtige reis door Namibië samengesteld, vakkundig, naar onze wensen is goed geluisterd. Er was veel afwisseling, elke dag een nieuw avontuur reizen met een Toyota Hillux met tenten op het dak is een super ervaring. Zeker met kinderen. Een braai en kampvuur is elke avond verzekerd.

 

Edward & Ilona

Zebra in grasland

Zuid Afrika – Bostwana – selfdrive, – 27 dagen
Groter Kruger, Tuli Block, selfdrive bush safari Botswana

In juli en augustus 2014 hebben wij een prachtige gemaakt door Zuid Afrika en Botswana. Overnachten in de natuur en tussen de dieren is een waanzinnige ervaring. Paul en Hannes hebben ons goed begeleid en mede dankzij hun hebben we de juiste keuzes gemaakt om deze uitdaging samen aan te gaan! Van tevoren leek het best een avontuur om de reis tussen de dieren te gaan maken op eigen gelegenheid, maar we zouden de reis direct opnieuw maken!!! Hannes en Paul, baie dankie voor de prettige afstemmingsgesprekken en goede zorgen.

 

Rodney & Gerlinde

_DSC7458

Bostwana Safari & Victoria Falls – 22 dagen
Rhino Sanctuary, bush safari Botswana & Victoria watervallen

“De safari met privé gids en kok door het Moremi Game Reserve en Chobe National Park is een absolute aanrader. Je kunt ook zelf door deze gebieden rijden maar dan zul je nooit zoveel wild zien als met een privé gids. Bovendien heb je dan alle gelegenheid om een mooie foto- of filmopname te maken. Daarnaast leer je heel van zo’n gids. En je krijgt tijdens het kamperen ’s avonds en ’s nachts bezoek van buffels, olifanten, giraffen, luipaarden, hyena’s, etc. Hoe wild wil je het hebben?”

Lees meer

 

Martin, Anne & kinderen

Tafelberg Zuid Afrika

Selfdrive Zuid Afrika, Namibie & Botswana – 30 dagen
Kaapstad, natuur, cultuur & wildlife via Namibië, Botswana naar Johannesburg

“Dank Hannes en Paul voor het organiseren van onze onvergetelijke reis. Aan al onze wensen was voldaan en daarnaast bleef er, ook voor de kinderen, veel mooi avontuur over!”

Lees meer

 

Emil & Erica

Leeuwin Afrika

Cultuur Johannesburg & Safari Botswana – 14 dagen
cultuur, relax & wildlife experience

Via Johannesburg naar Victoria Falls, dan Botswana – zelf rijden via Makgadikgadi naar Maun en toen safari Okavango Delta & Chobe. “Het zoeken naar een geschikte reis op internet lukte niet omdat ons veel dingen onduidelijk bleven. Het persoonlijke bezoek van Hannes bracht precies dat in kaart wat er mogelijk was en wat bij ons paste.”

Lees meer

 

Paul & Joyce

Brandberg Namibië

Oostelijk Zuid Afrika rondreis – 15 dagen
Cultuur, landschappen & safari (o.a. Panorama route & Kruger)

“Onze wens: Wij wilden graag een zorgeloze reis naar Zuid-Afrika waarbij we de natuur en cultuur van Zuid-Afrika konden bezichtigen. Grandioos Afrika heeft de gehele reis inclusief huurauto, transfer, vliegtickets, overnachtingen en gidsen voor ons geregeld. Wij hebben enkel onze wens door gegeven en hebben ons verder nergens druk over hoeven maken. We hebben een 15 daagse rondreis door Zuid-Afrika gemaakt van Johannesburg naar het Krugerpark en vervolgens via de Kust naar Durban. Gedurende de reis hebben we van alles meegemaakt, van de gehele big five tot de inheemse cultuur van ZA. Een reis om nooit te vergeten! Wij willen Grandioos Afrika bedanken voor het mogelijk maken van deze unieke reis en raden iedereen, die een zorgeloze en betaalbare reis naar Afrika wil.”

Lees meer

 

Jurgen, Sebraine & kinderen

Olifant in groen gras, Zuidelijk Afrika

Wild, paardrijden(safari), cultuur Zuid Afrika & Botswana – 25 dagen
safari, paardrijden, natuur, wildlife zien & cultuur

“We wilden graag met onze dochters van 11 en 16 jaar een bijzondere reis maken naar Botswana, Zuid-Afrika en Vic. Falls. Grandioos Afrika heeft al onze wensen vertaalt naar een prachtige reis. Het was een reis vol variatie in landschappen, logeerplekken (van hutje tot landhuis) en wild, prachtige momenten met heel veel beleving en onvergetelijke momenten. Wij gaan nooit vergeten dat we 800 olifanten op 1 dag gezien hebben en dat ze langs ons kamp liepen op 50 meter afstand. Top ervaringen!!! Super bedankt Hannes en Paul.”

Lees meer

 

Bernd & Nienke

Leeuwen in Namibië

Selfdrive Namibië & Botswana – 29 dagen
via Windhoek naar Botswana, Victoria Falls & Namibië wildlife, cultuur & landschappen

“We zullen jullie ons reisverslag, dat we van al onze grotere reizen maken, toesturen. Je kunt er dan naar hartenlust in knippen en plakken als je dat wilt. Wat ons betreft in ieder geval een Grandioze  reis. Ik denk dat we wel kunnen stellen dat we alle twee een heel klein beetje verliefd zijn geworden op Zuidelijk Afrika en Botswana in het bijzonder. Er komt zeker een vervolg!”

Zie hier onze film & foto impressie van onze reis.

Lees verder

 

Bart & Wendy

St. Lucia, Afrika

Rondreis Zuid Afrika – 27 dagen
Cultuur, natuur & wildlife. Van Johannesburg via Kruger, StLucia, Sani Pass, de Tuinenroute & de wijnlanden naar Kaapstad.

“Je hoeft je tijdens de vakantie nergens druk over te maken, want alles is al prima geregeld. Vooraf is er prettig contact en door de snelle reacties en flexibiliteit konden wij binnen 3 weken vertrekken naar Zuid-Afrika. Super, baie dankie!!”

Lees meer

 

Nick, Marion, Therese, Peter

Tent / tipi, Zuidelijk Afrika

“Fabulous 4!” – 21 dagen
Duik en Olifanten reis Zuid Afrika en Mozambique. Kaapstad, wijn, kooi duiken, Tuinenroute, Kruger NP met prive gids, olifanten interactie, duiken en relaxen in Mozambique.

Marion: “We hebben een reis gemaakt om nooit meer te vergeten. Op maat gemaakt met alles erin wat op ons wenslijstje stond…”
Peter: “ Het was geweldig! Bedankt voor de goede zorgen. Voor een volgende reis naar Afrika komen we zeker bij je terug!”
Therese: “Onze reis begon eigenlijk al toen Hannes na een gezellig etentje zijn verhaal kwam doen over Zuid-Afrika…”

Ramon & Maaike

Buffel in Afrika met landrover op de achtergrond

Selfdrive door  Botswana + Vic Falls en Zuid Afrika – 25 dagen

“Wat zaten we in dubio!!! Op ons gevoel afgaan en boeken bij Grandioos Afrika, die wel ons ideale reisschema kon organiseren? OF kiezen voor een standaard reis en de helft van wat wij wilden zien moeten overslaan? Daarnaast waren de standaard reizen onbetaalbaar! Uiteindelijk hebben we gekozen voor Grandioos Afrika en geen haar op ons hoofd die daar spijt van heeft.”

Lees meer

 

Martijn & Jolande

Kleurenpracht Cape Winelands

Zuid Afrika huwelijksreis

“We willen je heel hartelijk bedanken voor de prachtige rondreis door Zuid-Afrika. Het was fantastisch! We hebben enorm leuke en lieve mensen mogen ontmoeten bij de guesthouses en een stukje van dit prachtige continent mogen ervaren. Het was een absolute belevenis!”

Lees meer