Bestemmingen

Bestemmingen in Zuidelijk Afrika

Zuidelijk Afrika heeft zoveel prachtige bestemmingen: uiteraard Zuid Afrika, of Botswana of Namibië? Maar je kunt bijvoorbeeld ook naar Angola, lange tijd was dat dé onbekende bestemming van zuidelijk Afrika. In zuidelijk Afrika liggen veel verschillende landen en zijn er nog veel meer verschillende culturen. Grandioos Afrika organiseert reizen naar en door veel landen in zuidelijk Afrika.

Na een oriënterend gesprek kan Hannes van Grandioos Afrika een fantastische reis op maat voor je samen stellen. Wil je met kinderen reizen? Of wil je een heel avontuurlijke reis? Of wil je juist lekker veel luxe? Of… Nou ja, het kan allemaal!

Waar wil je naartoe?

Hieronder vind je informatie over de verschillende landen die je met Grandioos Afrika kunt bezoeken. Als je nog meer wilt weten, klik dan op de vlag van het land.

Waar wil je naartoe?

Vlag Zuid Afrika

Zuid Afrika

Zuid-Afrika biedt Grandioze mogelijkheden! In Zuid-Afrika kun je genieten van geweldige landschappen, authentieke culturen en adembenemende safari’s. Contrasterende landschappen, overvloedige flora en fauna, culturele verscheidenheid en vriendelijke mensen. Je kunt Grandioze safaritochten maken waarin je kennis maakt met de Big 5. Je ontdekt het echte Afrika en haar bevolking met hun manier van leven, cultuur en geschiedenis. De negen provincies die het land telt, zijn uniek qua ecologie en cultuur. Dankzij de moderne infrastructuur zijn de provincies gemakkelijk bereikbaar. Dit maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming voor een rondreis.

De vlag van Zimbabwe

Zimbabwe

Zimbabwe kent een rijke cultuur met vriendelijke mensen. Het land biedt avontuur, er zijn geweldige mogelijkheden wild te zien en te ervaren, maar er zijn ook mooie golfbanen. En dan is er de natuur rondom en in de grote rivieren, meren en watervallen. De sportvissers kunnen hier op de populaire tijgervis, (Hydrocynus Vittatus) vissen. Ook zijn er programma’s en activiteiten voor een goede teambuilding. Zimbabwe staat bekend om haar kunstenaars en de vele markten en stalletjes langs doorgaande wegen. Het grootste deel van het land is puur natuur met enorme rivieren als de Limpopo en de Zambezi, die bij de bekende Victoria Watervallen 100 meter naar beneden stort.

Vlag Lesotho

Lesotho

Lesotho biedt je een koninkrijk op het dak van Afrika met adembenemende bergen. De mensen zijn er trots, vriendelijk en kleurrijk. Je kunt er prachtige wandel- en paardrijtochten maken. Lesotho is een land dat geheel wordt omsloten door Zuid-Afrika. Het is één van de drie landen ter wereld die volledig omgeven is door één ander land (de andere twee zijn San Marino en Vaticaanstad). En Lesotho: “het dak van Afrika”, is de enige onafhankelijke staat ter wereld die volledig boven de 1000 meter ligt. Het laagste punt ligt op 1400 meter en 80% van het land ligt boven de 1800 meter. De bergtop Thabana-Ntlenyana ligt op 3482 meter, het is de hoogste piek van Afrika ten zuiden van de Kilimanjaro (in Tanzania).

Vlag Mozambique

Mozambique

Mozambique is een uitstekend land voor een strandverblijf! Omdat de zon bijna het hele jaar schijnt is Mozambique een ideale bestemming voor reizen en om tot rust te komen. Het land heeft 2650 kilometer parelwitte stranden met groene palmbomen. De Indische Oceaan is er diepblauw met koraalriffen waar je fantastisch kan snorkelen en duiken. Het onderwaterleven is er indrukwekkend. Op het tropische eiland Bazaruto en in de dorpjes Vilaculous en Pemba kun je heerlijk relaxen aan mooie stranden en snorkelen in de warme Indische Oceaan. Er zijn hele goede voorzieningen. Maar, Mozambique heeft ook andere prachtige natuurgebieden, waar de avontuurlijke reiziger zich kan laten uitdagen.

Vlag Angola

Angola

Angola biedt avontuurlijke en onvoorspelbare reizen aan de reiziger met een flexibele en “eager to explore” instelling. Angola is een land in zuidwest Afrika. Het grenst aan Namibië, Zambia, Kongo en de Atlantische Oceaan. Angola kent verschillende etnische groepen met een eigen geschiedenis, cultuur en er is vele godsdiensten. Lange tijd was Angola dè onbekende bestemming van zuidelijk Afrika. Het land werd 30 jaar lang geteisterd door een burgeroorlog en was niet gemakkelijk bereikbaar voor de buitenwereld. Vandaag de dag is de situatie veranderd en Angola ontvangt de buitenwereld en de toeristen met open armen. Er is vrede en de vriendelijke bevolking ontmoet je graag.

Vlag Botswana

Botswana

Naar Botswana ga je voor: een echte Kalahari ervaring, het wild, de wildernis, een Makoro-excursie op de Okavango Delta, de Bosjesmannen, de experts in mandjesvlechten en kamperen Maar ook voor luxe exclusieve accommodaties, rotstekeningen en echte terreinwagen tochten. Botswana is een veilig land! Het land is ingeklemd tussen Zuid-Afrika, Namibië, Zambia en Zimbabwe en heeft geen kustlijn. Bij Kazangula in het noordoosten ontmoeten vier landen (Botswana, Namibië, Zambia, Zimbabwe) elkaar bij een punt in het midden van de Zambezi Rivier. Geografisch wordt het land door de Kalahari woestijn gedomineerd. De Kalahari is groot: het is het grootste aaneenlopende zandgebied in de wereld!

Vlag Swasiland

Swaziland

Het Koninkrijk van Swaziland biedt een rijkdom aan ervaringen. De cultuur en tradities zijn uniek en levendig. Ervaar de Riet-dans in kleurrijke jurken, de heilige Incwala-ceremonie en voel de energie vibreren bij de Sibhaca-dans. Met uitzondering van de woestijn en de zee biedt Swaziland alle geografische kenmerken van Afrika. Fantastische berguitzichten met rivieren en watervallen, unieke rotsformaties die tot de oudste in de wereld behoren, weelderige en vruchtbare valleien en typisch Afrikaans bos. De vele Natuur Parken bieden bescherming aan onder meer de Big 5. Onder de veel andere diersoorten in de parken, leven ook veel vogels. De parmantige Bumba zie je geregeld en de inheemse bomen en plantengroei zijn prachtig.

Vlag Zambia

Zambia

Zambia, “the real Africa” met pure schoonheid, veel ongebaande wegen, eindeloze ruimtes, onontdekte watervallen, waar men nog voortleeft op een traditionele manier in een echte wildernis en met in de vroege avond de geur van maïspap op een houtvuurtje … Zambia (het vroegere Noord-Rhodesië) ligt in het hart van zuidelijk Afrika en grenst aan Kongo, Tanzania, Malawi, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Namibië en Angola. Zambia is een onafhankelijke republiek met als belangrijkste economische sector de mijnindustrie (koper). Door Zambia lopen veel schitterende rivieren met mooie watervallen. Dat maakt het land heel geschikt voor activiteiten als boottochten, kanosafari’s in wildernis gebieden, wildwaterraften, vissen en nog veel meer.

Vlag Namibia

Namibie

In Namibië ligt de oudste woestijn op aarde: de Namib. Er wonen al eeuwenlang stammen in afgelegen gebieden, zoals de Himbas. Het land biedt: geweldige safaritochten, uitstekende self drive mogelijkheden, zeldzame dieren zoals de woestijnolifant en de puntlipneushoorn en er groeien eeuwenoude planten. Het land heeft ook veel bestemmingen die kindvriendelijk zijn. Namibië is een fascinerende reisbestemming. Het is een contrastrijk land en biedt Grandioze landschappen met veel planten- en diersoorten. Het heeft een interessante historie die beïnvloed is door zowel Afrikaanse als Europese culturen. De oorspronkelijke manier van leven van de verschillende volkeren geeft de toerist een authentieke ervaring.

Kaart van Zuidelijk Afrika klein

Voorbeelden

Er is zoveel mogelijk in Grandioos Afrika! Vraag maar aan Hannes. Om inspiratie op te doen kun je kijken op de pagina's met voorbeeld reizen. Het geeft je een indruk van de vele verschillende mogelijkheden. Reizen met kinderen? Vissen of op safari? Zelf rijden of georganiseerd op pad? Luxe overnachten of op survival? Cultuur of strand? In Zuidelijk Afrika kan het allemaal! Maak daarna een afspraak voor een gesprek met Hannes van Grandioos Afrika en vertel hem wat je wensen zijn. Hij maakt gegarandeerd een reisplan voor je waar je blij van wordt En je zal Afrika op z'n mooist beleven om nooit meer te vergeten! Afrika beleef je op z'n best met een reis die is georganiseerd door Hannes van Grandioos Afrika!