Reisinformatie

Reisinformatie

Gezondheid

Malaria komt voor in het zuiden van Afrika. Daarom raden we u aan voor vertrek contact op te nemen met uw lokale GGD of huisarts voor advies over benodigde malaria profylaxe. Ook voor eventuele inentingen verwijzen wij u naar de GGD of huisarts.

Indien u een allergie heeft, medicijnen gebruikt of lichamelijke beperkingen heeft vragen wij u dit aan te geven bij de boeking.

Gedrag

Tijdens de reis, en zeker tijdens een safari in de bush gaat Grandioos Afrika ervan uit dat u de instructies van de gidsen in acht neemt. Zo zijn er specifieke gedragsregels in de bush en in aanwezigheid van wilde dieren. De gidsen zullen u uitvoerig hierover informeren. Indien een klant deze gedragsregels overtreedt zijn de consequenties voor eigen risico.

Uitrusting en kleding
Na ontvangst van de aanbetaling, ontvangt u een volledig programma van uw reis met een checklist. Daarop zal staan wat mee te nemen en andere handige tips.

Gidsen

De gidsen en reisbegeleiders van Grandioos Afrika vormen een professioneel team van outdoor specialisten en zij zijn gepassioneerd over hun werk. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd vanwege hun ervaring en sociale vaardigheden.

Reizen  met een privé-gids en chauffeur.

Het grote voordeel voor de reiziger is het persoonlijk contact en het reisgemak. Daarnaast is de auto goed uitgerust en verzekerd. Aangezien de chauffeur/gids met voertuig tot de beschikking staat van de klant, kan deze zelf bepalen bij welke dieren of hoogtepunten wat langer stil gestaan moet worden. De chauffeurs zijn allemaal gekwalificeerd en hebben de vereiste licenties zoals een geldige Openbare Bestuur Vergunning waardoor zij betalende toeristen mogen rondrijden.
Tevens gaat er één van onze ervaren gidsen mee die onze reizigers alles van de Afrikaanse natuur & cultuur laat begrijpen. Onze gidsen zijn erop gericht de klant Zuid Afrika’s gastvrijheid en haar hoogtepunten te laten ontdekken zodat iedereen met een unieke persoonlijke ervaring naar huis gaat.

Auto’s en verzekering

De type auto’s die worden gebruikt worden zijn verschillend per reis, aangezien we steeds de beste auto kiezen voor de route en omstandigheden.

In onder andere de Oost en West Kaap maken wij gebruik van 4×4 Toyota Landcruiser voor 4 – 8 personen of een Toyota Fortuner voor minder dan 4 personen. De auto’s zijn uitgerust met airco, radio, kleine koelkast en uiteraard alle veiligheid toerusting die wettelijk vereist is. De auto’s zijn verhoogd voor het comfort en ze kunnen uiteraard ook prima op de niet- gebaande wegen rijden. Dat maakt het mogelijk om onze klanten niet alleen op de normale toeristische routes te nemen maar ook op de interessante wegen te nemen die niet door de gemiddelde toerist bezocht worden. Daarbij zijn de gespecialiseerde auto’s zodanig dat iedere passagier een mooi uitzicht heeft. Zo bieden wij onze klanten het echte Afrika met onvergetelijke herinneringen.

De auto’s zijn goed verzekerd en hebben minimaal ZAR 10 miljoen (ongeveer 1 miljoen euro) passagier aansprakelijkheid, ZAR 10 miljoen Publieke aansprakelijkheid + verzekering tegen diefstal, ongelukken en pech.

Diefstal van persoonlijke spullen uit de auto is niet gedekt. Vandaar dat Grandioos Afrika haar klanten ook altijd aanraadt een individuele reis- en annuleringsverzekering af te sluiten in het land van herkomst. Dekking moet idealiter voorzien in: annulering en voortijdig afbreken van de reis, medische kosten en ongevallen (inclusief hulpverlening “emergency rescue”) , diefstal/verlies/beschadiging van bagage (inclusief reisdocumenten, kostbaarheden, geld). Dekking verschilt per verzekeraar.