Namibië

Reis Informatie over Namibië

In Namibië ligt de oudste woestijn op aarde: de Namib. Er wonen al eeuwenlang stammen in afgelegen gebieden, zoals de Himbas. Het land biedt: geweldige safaritochten, uitstekende self drive mogelijkheden, zeldzame dieren zoals de woestijnolifant en de puntlipneushoorn en er groeien eeuwenoude planten. Het land heeft ook veel bestemmingen die kindvriendelijk zijn.

Namibië is een fascinerende reisbestemming. Het is een contrastrijk land en biedt Grandioze landschappen met veel planten- en diersoorten. Het heeft een interessante historie die beïnvloed is door zowel Afrikaanse als Europese culturen. De oorspronkelijke manier van leven van de verschillende volkeren geeft de toerist een authentieke ervaring.

Nadat het gebied jarenlang door verschillende landen bezet is geweest, werd Namibië in 1990 een onafhankelijk land. Er wonen diverse stammen en afstammelingen van Duitse kolonisten. De Duitse invloed is nog op verschillende plekken goed te merken. De ruimte van het land is immens. Het is 22 keer zo groot als Nederland met vrijwel geen steden. Met 1,9 miljoen mensen is Namibië het dunst bevolkte land van Afrika. Engels is de officiële taal. Daarnaast worden er vele lokale talen, Afrikaans en Duits gesproken.

Het landschap is mystiek en bevat echte natuurwonderen: De gemsbok (oryx) die er op wonderbaarlijke wijze leeft, de Skeleton Coast met zijn fragiele ecosysteem en eeuwenoude Welwitschia planten, de Fish River Canyon met zijn natuurschouwspel van kleuren èn de groene Caprivi strook zijn hier mooie voorbeelden van. De interessante kokerbomen (nationale boom van Namibië), die tot 300 jaar oud kunnen worden en de rotsschilderingen bij Twyfelfontein geven de vrije loop aan je fantasie. De zeldzame woestijnolifanten bezorgen een uitroep van “wow!”, om vervolgens ‘s nachts stil te worden bij het aanschouwen van de miljoenen stralende sterren aan de hemel. Het Etosha Nationale Park is een plek waar je volop kan genieten van de dierenwereld en de Big 5 van dichtbij kan bewonderen.

De koude Atlantische Oceaan grenst direct aan de Namib, een honderden kilometers lange duinwoestijn. Diep in het Namib Naukluft Nationaal Park ligt de Sossusvlei waar je de meer dan 300 meter hoge zandduinen kan bewonderen. In de Namib beleeft je een caleidoscoop van woestijnkleuren.

Namibië is uitstekend geschikt om zelf te ontdekken per huurauto. Ook kun je samen met een privé-gids op pad die je reis met uitstekende service en kwaliteit verzorgt. Je kunt er ook voor kiezen om per vliegtaxi te reizen om zo meer tijd op de plaats van bestemming te kunnen doorbrengen.

Er is een grote keuze aan accommodaties: de campings, hotels, lodges en guest farms zijn goed verzorgd. Je kunt vanuit hier excursies met begeleiding boeken naar interessante bezienswaardigheden in de buurt.

Voor de actieve reiziger is er een groot aanbod aan activiteiten zoals kanotochten, wandelingen, windsurfen, luchtballonvaren over de woestijn, quadrijden, sandboarding en zelfs golfen midden in de woestijn behoort tot de mogelijkheden.

De gastvrijheid is hartverwarmend en de betovering van Namibië kruipt in je bloed!