Referentie Ramon & Maaike

Referentie

Ramon & Maaike

Dit zijn de reiservaringen van onze klanten. Van hun op of aanmerkingen leren wij. Zo kunnen we nieuwe reizen nóg beter maken.
En jij kunt een indruk krijgen van hun ervaringen tijdens hun reis door en met Grandioos Afrika.

25 daagse selfdrive door  Botswana + Vic Falls en Zuid Afrika

14 mei – 7 juni 2012

Wat zaten we in dubio!!! Op ons gevoel afgaan en boeken bij Grandioos Afrika, die wel ons ideale reisschema kon organiseren? OF kiezen voor een standaard reis en de helft van wat wij wilden zien moeten overslaan? Daarnaast waren de standaard reizen onbetaalbaar! Uiteindelijk hebben we gekozen voor Grandioos Afrika en geen haar op ons hoofd die daar spijt van heeft.

Ons voornaamste reisdoel was Botswana. En dan niet alleen het toeristische deel maar vooral ook het onbekendere deel van Botswana (o.a. Kalahari). Volgens alle andere reisorganisatie die wij benaderd hadden was het onmogelijk/onveilig om dit onbekendere deel met slechts één auto (2 personen) te bereizen! Grandioos Afrika heeft het tegendeel bewezen! Tijdens een lang gesprek bij Hannes thuis (avondvullend) hebben we ons reisschema besproken. Na wat kleine aanpassingen op ons oorspronkelijke reisschema hadden we toch onze zin: wij konden met zijn tweeën door de Kalahari J. De 2e keer dat we met Hannes afspraken lag een mooi uitgebreid reisschema, een goede kaart van Botswana en alle vouchers voor ons klaar welke uitgebreid besproken werd (wederom avondvullend J). Het reisschema was een heel boekwerk met per dag beschreven wat we die dag gingen doen, de reisafstand (in km en uren), een routebeschrijving, de maaltijden, de accommodaties en tips en trucs voor die dag. Daarnaast stond er in het reisschema allemaal achtergrondinformatie over de landen en de bezienswaardigheden die we gingen bezoeken. Een mooi naslagwerk voor, tijdens en na onze vakantie!

Bij aankomst in Zuid Afrika kregen we meteen al een sms met de vraag of alles goed ging. Na ons antwoord dat het op de luchthaven en bij het auto-verhuurbedrijf toch wat langer had geduurd dan de verwachting was heeft Hannes contact gezocht met de eerste accommodatie om die hiervan op de hoogte te stellen. Wat een service!

Grandioos Afrika heeft ons reisschema opgesteld en wat excursies voor ons geregeld. Alles bleek bij aankomst fantastisch geregeld! Vaak hoefde we onze vouchers niet te laten zien want men wist al dat we kwamen! Ook hadden we elke keer de mooiste kampeerplekken van de hele camping. Toeval??? Ik weet het niet maar het was zeker goed geregel.

Wat hebben we veel mooie dingen gezien tijdens onze vakantie. Een van de hoogtepunten was toch wel de excursie met de bosjesmannen. Nooit meer zal ik het woordje ‘yo’ kunnen horen zonder dat er een grote grijns op mijn gezicht verschijnt J. En ook lekker vleesje heeft ineens een heel andere betekenis gekregen. Enne ik wist niet dat gebakken rups zo lekker kon zijn. Ook de “confrontaties” met de wilde dieren (wat hebben we niet gezien….) was fantastisch! Het is zo mooi dat al die beesten nog gewoon vrij rond kunnen en mogen lopen. Geen hekken om de parken! Waar vind je dat nou nog? Ik denk alleen in Botswana!

Hannes heeft voor ons (geen ervaring met Afrika en 4×4) het onmogelijk mogelijk gemaakt. Een heerlijke, avontuurlijke en unieke reis, welke aan al onze wensen voldeed! Een reis waar ik de rest van mijn leven met plezier en wat heimwee op terug zal kijken maar waar de herinneringen een fijn gevoel blijven geven en waar ik nog vaak over zal praten!