Referentie Paul & Joyce

Referentie

Paul & Joyce

Dit zijn de reiservaringen van onze klanten. Van hun op of aanmerkingen leren wij. Zo kunnen we nieuwe reizen nóg beter maken.
En jij kunt een indruk krijgen van hun ervaringen tijdens hun reis door en met Grandioos Afrika.

Wat zijn de top-drie-ervaringen van jullie reis?

1. Het Kruger Nationaal Park, nightsafari
2. Het diner bij Masorini Bush Lodge
3. St. Lucia

Wat was de minst mooie / leuke ervaring?

De laatste dag/nacht in Durban. Wij hadden verwacht dat dit een vissersstad was met een mooie haven en visrestaurants maar dat bleek niet zo te zijn.

Wat vinden jullie van de accommodaties, activiteiten en de plekjes die jullie bezocht hebben?  Wat was top en wat was flop?

Accommodaties

De accommodaties waren allemaal heel erg mooi, daar is niks op aan te merken. Super geregeld! Een antal lodges sprongen eruit:
– Masorini Bush Lodge dat was echt een geweldige locatie, hele aardige, behulpzame mensen;
– Mvuradona Lodge aan in Marloth Park waar we de bruidssuite kregen i.v.m. lekkage bij Du Bois Lodge;
De overige Lodges waren ook goed bevallen met aardig en behulpzaam personeel.

Activiteiten

Pluspunten
– De eerste dag met de gids op pad was een rondreis om de omgeving en de geschiedenis van Zuid-Afrika te leren kennen. We hebben veel van de cultuur en omgeving gezien en daarnaast veel geleerd over de geschiedenis en apartheid in ZA. We hadden een zeer spontane gids en hij zorgde ervoor dat we ons op ons gemak gingen voelen in ZA. Wij vonden dit fijn om onze reis zo te beginnen.
– Het Kruger Park was een zeer mooie omgeving welke met eigen vervoer goed begaanbaar was.

Minpunten
– Op aanraden van onze lodge in St. Lucia zijn we naar het Hulhulle park geweest. Helaas viel dit park tegen voor ons, we hebben daar weinig gezien.
– In het Kruger Park wilden we een nightsafari, dagsafari of afrikaanse bbq boeken, helaas was dit allemaal vol geboekt voor alle drie dagen dat we in KP zaten. Misschien hadden we dit beter voor onze reis kunnen boeken. Gelukkig konden we nog een night safari bij de poort van het KNP boeken zodat we ’s avonds nog een keer terug konden.

Hoe hebben jullie de voorbereiding door Grandioos Afrika ervaren?

Het boeken van een reis bij Grandioos Afrika is aan iedereen aan te bevelen! Wij hebben er eigenlijk niks of weinig voor gedaan, alles was perfect geregeld niks op aan te merken.

Hebben jullie nog tips voor Grandioos Afrika ? Wat moet beter?

Routebeschrijving

Een aantal dagen was het lang in de auto zitten, dit vonden wij minder. Er stond in het reisverslag bij sommige dagen waar we onderweg een kijkje konden nemen, bij bijv. een vogelpark, we durfde dit niet elke keer aan vanwege de kilometers die we nog moesten rijden.

Dag 3 & 6 waren lange dagen  met veel kilometers rijden, dit was voor ons net iets te veel het was net haalbaar.

Communicatie

Pluspunten
– Alvorens de reis hebben we veel en snel contact gehad via de mail.
– Bij ons Hotel in Durban zeiden ze dat kamer niet betaald was. We hebben toen naar het Zuid-Afrikaanse nummer van Grandioos Afrika gebeld en binnen 15 minuten was alles geregeld!

Minpunten
– We hebben bijna de gehele reis geen bereik gehad met onze telefoon. Het is misschien handig om op de paklijst te zetten dat je daar een telefoonkaart kunt kopen.

Reisprogramma

We hebben verschillende dagen veel kilometers moeten maken, dus zaten we hele dagen in de auto dit was minder. Vooral als je overal wil stoppen en kijken wat je in het reisverslag schreef dan is het bijna niet haalbaar.