Referentie Martin, Anne & kinderen

Referentie

Martin, Anne & kinderen

Dit zijn de reiservaringen van onze klanten. Van hun op of aanmerkingen leren wij. Zo kunnen we nieuwe reizen nóg beter maken.
En jij kunt een indruk krijgen van hun ervaringen tijdens hun reis door en met Grandioos Afrika.

Wat zijn de top-drie-ervaringen van jullie reis?

1. De game drive in Maun, Moremi Game Reserve
2. Okaukuejo in Etosha National Park
3. Sundowner boottocht op de Chobe rivier, Kasane

Wat was de minst mooie / leuke ervaring?

De kampeeruitrusting en dan met name de daktenten van de KEA auto. Versleten, te dicht op elkaar gemonteerd dus bijna niet dicht te doen en veel ritsen kapot. De Toyota Landcruiser was op zich geweldig, maar naar verloop van tijd vielen er wat functies uit. Richtingaanwijzers, achterlichten etc. De raambediening van de bestuurder was al snel stuk. Al met al lieten we een lijst met 11 gebreken achter bij het inleveren van de auto.

Wat vinden jullie van de accommodaties, activiteiten en de plekjes die jullie bezocht hebben?  Wat was top en wat was flop?

Top: Ai Ais, Sossus Oasis Campsite, Okaukuejo, Planet Baobab, Discovery B&B, Onguma.

Flop: Elandsberg (niet voor kinderen), Kwalape (niet af), Aba Huab (slecht sanitair)

Hoe hebben jullie de voorbereiding door Grandioos Afrika ervaren?

Prima. Soms wat late reactie op onze mail.

Tips

Routebeschrijving
Prima, maar benadruk vooral dat iedere reiziger elke dag ook zelf navraag doet over de route. Twee keer was een weg op aanbevolen route (dit jaar) in zeer slechte staat volgens locals en dus reden we om. Naar Ai Ais was het andersom: een goed bereidbare dirtroad zorgde ervoor dat we zoveel sneller waren dat we net voor zonsondergang aankwamen.

Communicatie
Prima.

Reisprogramma
Het ophalen van een auto zoals wij reden kost minstens twee uur. We reden dus pas na 11.00u uit Kaapstad weg. Toch deden we gedeeltelijk de scenische route. Door wegwerkzaamheden kwamen we vervolgens in tijdnood. Er stond verder (slechts) een foutje in: van Maun naar Kasane is 600 km. Van Maun naar Gweta 200 km en dan nog 400 naar Kasane. Jullie schreven voor die dag 600 km. Een vergissinkje in ons voordeel!