Referentie Erica & Emil

Referentie

Erica & Emil

Dit zijn de reiservaringen van onze klanten. Van hun op of aanmerkingen leren wij. Zo kunnen we nieuwe reizen nóg beter maken.
En jij kunt een indruk krijgen van hun ervaringen tijdens hun reis door en met Grandioos Afrika.

Cultuur van Zuid Afrika, Selfdrive Botswana & Safari

Al jaren was de wens om een keer op safari te gaan. Het zoeken naar een geschikte reis op internet lukte niet omdat ons veel dingen onduidelijk bleven. Het persoonlijke bezoek van Hannes bracht precies dat in kaart wat er mogelijk was en wat bij ons paste. En samen met alle tips aan extra mogelijkheden was deze reis een groot feest. Een prachtige ervaring. Dank Paul en Hannes. Groet Emil en Erica.

Wat zijn de top-drie-ervaringen van jullie reis?

  1. safari Botswana met gids
  2. tour Johannesburg
  3. Delta flight (Maun)
  4. Victoria falls

Wat was de minst mooie / leuke ervaring?

Alleen maar positieve herinneringen. Erica: de nachtvluchten A’dam-Joburg en weer terug vond ik persoonlijk wel zwaar, slapen ging echt niet 🙁

Wat vinden jullie van de accommodaties, activiteiten, en de plekjes die jullie bezocht hebben?  Wat was top en wat was flop?

Old Ursula (Zimbabwe) is echt top om te verblijven. Nata lodge was ook prima.

Activiteiten
De boottocht op de Chobe rivier was zeer de moeite waard. Ook de Vic falls zijn prachtig. De Savuti leeuwengroep is er al 3 jaar niet meer (omdat er voldoende water is). Onze gids Lucky en de kok op de safari waren top!

Hoe hebben jullie de voorbereiding door Grandioos Afrika ervaren?

Prima.

Routebeschrijving

Maun: hotel ligt rechts van de weg (ipv links).
Ophalen auto in Kasane: adres is niet op het vliegveld maar een stuk daarvoor op de weg bij de Kwalape lodge. Budget heeft een post in die lodge en niet op het vliegveld; daar zit alleen Avis

Communicatie

Is prima. Ivm voorbereiding zou het iets eerder toezenden van de stukken-routebeschrijving fijn zijn.

Reisprogramma

Bij verblijf op Old Ursula is een game drive in het Stanley-Livingstone park aan te bevelen (wij zijn gegaan van 6.00-8.45 ’s morgens op de dag van vertrek naar Botswana). Hier is in ieder geval de neushoorn aanwezig (en bijna altijd te zien).

Hebben jullie nog tips?

De paklijst is echt te uitgebreid voor deze reis. Een aantal dingen is echt niet nodig om aan te schaffen voor Botswana en deze safari.

Opladen van telefoons en camera’s kon aan de accu van de Landcruiser van de gids. Een verfrissende douche werd regelmatig georganiseerd bij de tent, heerlijk!

Wij hebben Grandioos Afrika ervaren als een deskundige, professionele en persoonlijke reisorganisatie, die we iedereen van harte kunnen aanbevelen!