Referentie Bernd & Nienke

Referentie

Bernd & Nienke

Dit zijn de reiservaringen van onze klanten. Van hun op of aanmerkingen leren wij. Zo kunnen we nieuwe reizen nóg beter maken.
En jij kunt een indruk krijgen van hun ervaringen tijdens hun reis door en met Grandioos Afrika.

Wat zijn de top-drie-ervaringen van jullie reis?

1.Dieren
2.Rijden door de leegte
3.Rondvlucht Okavango Delta

Wat was de minst mooie / leuke ervaring?

Helaas is er wat verkeerd gegaan bij onze laatste campsite, Little Sossus. We hadden geboekt met een Sundowner Drive en ontbijt, maar hoewel we dit bij het inchecken nog geverifieerd hebben, werden beide vergeten. Het meest vervelende hieraan was het feit dat we extra vroeg bij Sossus Vlei zijn weggegaan voor de Sundowner Drive en de zonsondergang aldaar hebben laten schieten. Vervolgens was er niemand te bekennen om te informeren naar het hoe en waarom we niet werden opgehaald. Ook het ontbijt de volgende morgen stond niet klaar, waardoor we zonder zijn vertrokken.

Wat vinden jullie van de accommodaties, activiteiten en de plekjes die jullie bezocht hebben?  Wat was top en wat was flop?

Over het algemeen beviel alle accommodatie prima. Voor ons persoonlijk waren vooral de plekken waar we (bijna) alleen waren helemaal top. Hoe minder hek om een campsite, hoe beter wat ons betrteft. Het geeft een intensievere beleving van de omgeving. De tent op het dak slaapt trouwens wonderbaarlijk comfortabel en hij is binnen 10 minuten opgezet of opgevouwen.

Hoe hebben jullie de voorbereiding door Grandioos Afrika ervaren?

Zoals jullie zelf weten, hebben we in het begin wat miscommunicatie ervaren, maar dat is uiteindelijk goedgekomen. Alles was netjes geregeld, men wist overal van onze komst af, alleen vragen we ons af in hoeverre het gemeld wordt wanneer je niet aankomt op een campsite.

Hebben jullie nog tips?

Routebeschrijving
De Routebeschrijving is prima. Zeker wanneer je een GPS bij je hebt heb je weinig problemen. Wat betreft de kaarten is het beter om ter plekke de Shell kaarten te kopen omdat die veel gedetailleerder zijn. Overigens vonden wij in Botswana een GPS soms bijna een must, voornamelijk in de nationale parken. Ook wanneer je stukken offroad wilt gaan rijden is een GPS wel erg handig. Zo hebben we een dag gereden in en om de Doros Krater, waar zoveel weggetjes lopen dat verdwalen er niet moeilijk is.

Communicatie
Prima, jullie reageren over het algemeen vlot op onze vragen, per telefoon of per mail en zijn goed bereikbaar.

Reisprogramma
Dat was prima in orde en uiteindelijk hebben we daar zelf een groot aandeel in gehad. Het blijft moeilijk in te schatten, maar we zouden het een volgende keer, en die komt er zeker, korter houden qua afstanden. Natuurlijk is het moeilijk een evenwicht te vinden tussen alles dat “in de buurt” ligt te willen zien, en genoeg tijd hebben om alles te kunnen zien.

Een volgende keer zouden we wat meer tijd nemen. We hebben nu uiteindelijk 7000 kilometer gereden in vier weken tijd.

Het bij je hebben van genoeg cash geld is toch wel een noodzaak. Ook het hebben van een VISA card is naar onze mening toch wel essentieel.