Zuid Afrika

Reis Informatie over Zuid Afrika

Zuid-Afrika biedt Grandioze mogelijkheden! In Zuid-Afrika kun je genieten van geweldige landschappen, authentieke culturen en adembenemende safari’s. Veel reizigers voelen zich aangetrokken tot de contrasterende landschappen, de overvloedige flora en fauna, de culturele verscheidenheid en de vriendelijkheid van de mensen.

Je kunt Grandioze safaritochten maken waarin je kennis maakt met de Big 5. Je ontdekt het echte Afrika en haar bevolking met hun manier van leven, cultuur en geschiedenis. Geniet van de warmte van de Afrikaanse gastvrijheid!

De negen provincies die het land telt, zijn uniek qua ecologie en cultuur. Dankzij de moderne infrastructuur zijn de provincies gemakkelijk bereikbaar. Dit maakt Zuid-Afrika tot een ideale bestemming voor een rondreis.

Limpopo – vernoemd naar de Limpopo rivier, de op één na grootste rivier van Afrika die uitmondt in de Indische Oceaan. Er zijn veel gamefarms in Limpopo.

Mpumalanga – letterlijk: “waar de zon opkomt!” In deze provincie bevindt zich zowel een hoogvlakte met hoofdzakelijk grasland als een subtropische laagvlakte. Ook het bekende Krugerwildpark vind je hier.

Gauteng – “plek van goud”. Dit is het economische centrum van Zuid-Afrika, de plek voor cultuur en de “cradle of humankind” route.

Noordwes – ook bekend als de platinum-provincie. Naast het bekende “Lost City” vind je hier  diverse golfbanen van wereldklasse. Er zijn grote wildparken zoals het Pilansberg Nationale Park en het Madikwe Wildreservaat.

Vrijstaat – in de tweede helft van de 19e eeuw heette deze staat Oranje Vrijstaat. Het was een onafhankelijke Boerenrepubliek. Hier vonden veel historische veldslagen plaats. Vandaag de dag is het een vooruitstrevende agrarische provincie.

Kwazulu Natal – ook wel de tuinprovincie genoemd. Deze provincie is het woongebied van de Zoeloes. De warme Indisch Oceaan in het oosten en de majestueuze Drakensbergen in het westen bieden de toerist veel outdooractiviteiten en ontspanning.

Noord Kaap – de grootste provincie, bestaat hoofdzakelijk uit het Karoo biotoop. In het westen ligt het Namaqualand, bekend om de bloemenpracht en de kleurrijke mensen. In het noorden begint de Kalahari woestijn.

Oost Kaap – gedeeltelijk de thuishaven van de Xhosa bevolking en de geboortegrond van vele prominente Zuid-Afrikanen zoals Nelson Mandela en Steve Biko. De provincie heeft uiteenlopende natuurgebieden van semi-Karoo tot gematigd regenwoud.

West Kaap – de hoofdstad Kaapstad, de bekende Tuinroute, de wijngaarden en Kaap de Goede Hoop, zorgen ervoor dat veel toeristen deze meest zuidelijke provincie in Afrika bezoeken.