Zimbabwe

Reis Informatie over Zimbabwe

Zimbabwe kent een rijke cultuur met vriendelijke mensen. Het land biedt avontuur, geweldige mogelijkheden wild te zien en ervaren, mooie golfbanen en mooie natuur rondom en in de grote rivieren, meren en watervallen. De sportvissers kunnen hier op de populaire tijgervis, (Hydrocynus Vittatus)  vissen. Ook zijn er programma’s en activiteiten voor een goede teambuilding.

Zimbabwe staat bekend om haar kunstenaars en de vele markten en stalletjes langs doorgaande wegen. Het grootste deel van het land is puur natuur met enorme rivieren als de Limpopo en de Zambezi, die bij de bekende Victoria Watervallen 100 meter naar beneden stort.

De Victoria Watervallen ontlenen hun naam aan Mosi-oa-Tunya, de “rook die dondert”. Dit zevende wereldwonder laat zich horen en van veraf zie je de waternevel boven de mooie watervallen hangen.

Meer dan 10% van het land bestaat uit Nationale Parken. De grootste is het Hwange Nationaal Park. Dit park heeft een enorme omvang. Het biedt uitstekende “bushwalk” excursies aan waarmee je een  echte rimboe belevenis kunt ervaren. Naast de Big 5 vind je de cheeta, de wilde honden en de zeldzame sabelantiloop.

Ondanks de instabiele politieke situatie zijn de Victoria Watervallen, het Hwange Nationaal Park, het Karibameer en het Lower Zambezi Nationaal Park prima te bezoeken.
Wij werken samen met een gerenommeerd en zeer betrouwbaar familiebedrijf in Vic Falls. Zij hebben een groot aanbod aan avonturen: bungee jumping, wildwater rafting, vis expedities, olifantritten en adembenemende kanosafari’s op de Zambezi. Deze activiteiten lenen zich tevens uitstekend voor  teambuildingreizen. Er zijn uitstekende accommodaties aan de rand van de Zambezi Rivier. Het gebied is gemakkelijk te bereiken met een directe vlucht van Johannesburg naar Vic Falls.

Zimbabwe kent een zeer rijke historie en is de bakermat van legendarische beschavingen uit de 13e en 14e eeuw. De zwart etnische groepen vormen 98% van de bevolking. De grote meerderheid (80 %) is de Shona. De tweede grootste groep is de Ndebele, afstammelingen van de Zoeloemigraties in de 19e eeuw.

Wij kunnen je Zimbabwe aanraden, juist omdat er veel meer te zien en te ervaren is dan de beroemde Victoria Watervallen alleen. Het is een land met vele kunstenaars en heeft een rijkdom aan ongerepte natuur!