Zambia

Reis Informatie over Zambia

Zambia, “the real Africa” met pure schoonheid, veel ongebaande wegen, eindeloze ruimtes, onontdekte watervallen, waar men nog voortleeft op een traditionele manier in een echte wildernis en met in de vroege avond de geur van maïspap op een houtvuurtje …

Zambia (het vroegere Noord-Rhodesië) ligt in het hart van zuidelijk Afrika en grenst aan Kongo, Tanzania, Malawi, Mozambique, Zimbabwe, Botswana, Namibië en Angola.
Zambia is een onafhankelijke republiek met als belangrijkste economische sector de mijnindustrie (koper).

Door Zambia lopen veel schitterende rivieren met mooie watervallen wat veel activiteiten zoals boottochten, kanosafari’s in wildernis gebieden, wildwaterraften en vissen mogelijk maakt. Eén van de zeven wereldwonderen, de Victoria Watervallen, zijn zowel vanuit Zimbabwe als vanuit Zambia te zien. Daar ervaart je het donderende geweld van de Zambezi.
Het Karibameer wordt gevoed door de Zambezi Rivier. Hier kun je een onvergetelijke en fantastische boottocht ondernemen. In dit prachtige land word je dagelijks verrast  door de diversiteit aan planten, en dieren, waaronder veel soorten vogels.

De mensen van Zambia hebben een rijke cultuur met oude tradities, kunstenaars,  beeldhouwers en prachtige veelzijdige Afrikaanse muziek. Er worden 70 verschillende talen gesproken. In Zambia bevindt zich het koninkrijk van de Lozi’s met hun koning: de Litunga. Je kunt overal kleine dorpjes bezoeken en genieten van de vriendelijke en lachende mensen. Zingende kinderen en wuivende moeders zijn een bekend fenomeen. Bezoek een dorpje waar je van vrouwen, gekleed in kleurrijke doeken, gevlochten manden kan kopen of bewonder hoe behendig de mannen op traditionele wijze bomen verwerken tot planken in een primitieve pitzagerij.

Als bezoeker ben je belangrijk en zeer gewaardeerd. De toeristische sector is relatief klein maar het land kent uitstekende lodges, hotels en de beste safarigidsen in Afrika.

Zambia is bekend om de wandelsafari’s en biedt exclusieve safari’s in wildgebieden. Samen met ervaren safarioperators kun je de meest afgelegen plekken bereiken, zoals de oorsprong van de machtige Zambezi Rivier. Ervaar de 2e grootste wildebeest migratie van Afrika in het moeilijk bereikbare Liuwa Nationaal Park.

De gidsen hebben passie voor Zambia en de natuur en zij zorgen ervoor dat je persoonlijke en goede service krijgt tijdens je safari. Onderweg wordt er heerlijk voor je gekookt. Ontdek de ware “Afrika-spirit” in Zambia!