Mozambique

Reis Informatie over Mozambique

Mozambique is een uitstekend land voor een strandverblijf! Omdat de zon bijna het hele jaar schijnt is Mozambique een ideale bestemming voor reizen en om tot rust te komen. Het land heeft 2650 kilometer parelwitte stranden met groene palmbomen. De Indische Oceaan is er diepblauw met koraalriffen waar je fantastisch kan snorkelen en duiken. Het onderwaterleven is er indrukwekkend. Op het tropische eiland Bazaruto en in de dorpjes Vilaculous en Pemba kun je heerlijk relaxen aan mooie stranden en snorkelen in de warme Indische Oceaan. Er zijn goede vakantie voorzieningen.

Mozambique kent ook andere prachtige natuurgebieden, waar de avontuurlijke reiziger zich kan laten uitdagen. Langs de Zambezi riviermonding en rond Maputo bevindt zich tropisch bos. Dichtbegroeid savannebos kenmerkt de plateaus in het noorden en midden van het land. In het zuidelijke binnenland heb je droge savanne en in het westen bevinden zich bergen met bergwouden en grassteppen. Mozambique heeft een diverse vegetatie met onder andere mangrove wouden direct langs de kust en in de riviermondingen.

In de hoofdstad Maputo merk je de invloed van eeuwenlange overheersing van de Portugezen. Het land heeft zich goed hersteld van een jarenlange burgeroorlog. Sinds 1992 is er een vredesakkoord.

Mozambique heeft je meer te bieden dan al die prachtige flora en fauna. Tijdens het reizen kom je  langs levendige, kleurrijke dorpjes met vriendelijke en lachende mensen. Langs de weg worden je geregeld kokos- en cashewnoten, bananen en mandarijnen aangeboden. Een bezoek aan de hoofdstad wordt beloond met sfeervol ingerichte hotels en uitstekende visrestaurants. 

Mozambique is een bestemming die goed te combineren is met een rondreis door Zuid-Afrika. De hoofdstad Maputo is slechts drie uur rijden vanaf het Kruger Wild Park in Zuid-Afrika.

In Mozambique kunt je genieten van de warme Afrikaanse kust, mooie natuurgebieden en vriendelijke mensen!