Angola

Reis Informatie over Angola

Angola biedt avontuurlijke en onvoorspelbare reizen aan de reiziger met een flexibele en “eager to explore” instelling. Angola is een land in zuidwest Afrika. Het grenst aan Namibië, Zambia, Kongo en de Atlantische Oceaan. Angola kent verschillende etnische groepen met een eigen geschiedenis, cultuur en er is vele godsdiensten.

Lange tijd was Angola dè onbekende bestemming van zuidelijk Afrika. Het land werd 30 jaar lang geteisterd door een burgeroorlog en was daarmee niet gemakkelijk bereikbaar voor de buitenwereld. Vandaag de dag is de situatie veranderd en Angola ontvangt de buitenwereld en de toeristen met open armen. Er is vrede in het land en de vriendelijke bevolking ontmoet graag de buitenlandse reiziger. Zij hanteren een toepasselijk motto: “toerisme door vrede en vrede door toerisme”. Op reis in Angola herinnert de grote hoeveelheid kapotte auto’s, verroeste oorlogvoertuigen en extreme armoede ons aan een onplezierig verleden. Maar… Angola is tegelijkertijd een vergeten natuurparadijs!

De Atlantische Oceaan spoelt op de kustlijn van 1600 kilometer aan. Je vindt hier paradijselijke stranden, met palmen en granietrotsen omzoomd. Het binnenland wordt gekenmerkt door tropisch regenwoud, savannes en grasvlakten. Prachtige grote rivieren doorkruisen het land met een ongerepte wildernis aan de oevers. Angola biedt uitstekende vismogelijkheden voor de gepassioneerde visser in zowel zoet- als zoutwater.

Je ervaart majestueuze bergen, diepe valleien en ruwe woestijn gedeeltes. Het land telt dertien nationale parken. Met hulp van de buurlanden werd het wild vervangen dat sneuvelde tijdens de oorlog. Daardoor lopen er nu weer dieren zoals olifanten, giraffen, zebra’s, wildebeesten en antilopen waaronder de reuze sabelantiloop.

Omdat het toerisme nog in haar kinderschoenen staat, adviseert Grandioos Afrika van een safari operator gebruik te maken. Wij hebben de ervaring en kennis van het land, haar cultuur en de mensen. Reizen zijn hoogst avontuurlijk en kunnen ook onvoorspelbaar verlopen. Daardoor is Angola voor de ontdekkingsreiziger een geweldige bestemming.

Verwacht het onverwachte en je zal enorm genieten van de natuur en cultuur van Angola!